Egon heeft als keyspeaker al enige seminars en spreekbeurten mogen doen. Niet alleen in het binnenland is hij een gevraagde autoriteit, maar ook in het buitenland begint men nu van zijn kennis en principes te horen en wordt hij ook daar vaak uitgenodigd. enige reacties en aanbevelingen uit die lijst vindt je hieronder. (video)


Fred Gerarts (Korpschef Politie Maasland (B)) “Je hoort Egon spreken, heel herkenbaar en je ziet de stukjes van de puzzel (die je nog miste) zo in elkaar vallen. Wat hij verteld is zó toepasbaar, en is gemakkelijk over te brengen aan anderen. Hij maakt het allemaal zo eenvoudig, het kenmerk van de meester.” Stefan Mastenbroek (Opleiding en training Leiderschap Mariniers) ”Egon is iemand met een duidelijke visie op leiderschap. Hij kan dit tijdens een lezing duidelijk maken aan het publiek. Ik kan Egon aanbevelen als spreker.”


Mario Vanacker (Koninklijke Marine) “Ik heb 2 seminars meegemaakt waar Egon mij met beide benen terug op de aarde heeft gezet door duidelijk te maken wat en hoe je zelf je leven bepaalt. Ik zat enorm vast in een beeld van "dit is mijn baan en zo ziet het eruit voor de komende jaren". Hij was degene die mij de ogen opende waardoor ik weer energie kreeg en zelf keuzes ging maken waardoor ik nu veel lekkerder in het leven sta. Ik ben blij dat deze man op mijn pad is gekomen.”


Wim Kooyman (Hoofdredacteur Facility management magazine) “Een andere spreker tijdens de workshop was Egon Beaart. Hem gaat het om de persoonlijke kant van de leider. Beaart verstaat de kunst om je anders naar je eigen organisatie en je eigen gedrag te leren kijken. Persoonlijk leiderschap is een sleutelbegrip in het jargon van Beaart; het gaat om de mens, de menselijke maat en menselijke benadering vanuit leiderschap. Zo heeft hij op succesvolle wijze diverse reorganisaties en veranderprocessen doorgevoerd. De persoonlijke verhalen en visies van Beaart nodigden de aanwezigen in de workshop uit tot het vertellen van eigen ervaringen. Het werd persoonlijk en vertrouwelijk. Zo gaat dat: je krijgt wat je geeft!”


Saskia Reijnen (Pinq)
“Ik ben erg onder de indruk van je seminar en de wijze waarop je dat hebt gedaan. Knap hoe je in korte tijd naar de essentie van leiderschap gaat. In ieder geval heeft het mij geïnspireerd om zelf weer eens met het thema bezig te zijn, zowel persoonlijk als in mijn werk. Maar uiteraard moet dat door de bloedbaan gaan stromen en gaat het om te worden wie je bent. Wat me ook trof is je visie op de "Einstein" generatie, die ik volkomen deel.”


Gezina ten Hove (Beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden CMHF)
“Egon Beaart is niet zomaar een inspirerend spreker. Ooit getriggerd door het boekje hoe kun je een rups leren vliegen, van Jan Bommerez, "zag" ik toehoorders vleugels krijgen tijdens de presentatie van Egon, hun enthousiasme spatte ervan af.”


Remco Claassen (Auteur, spreker, leiderschap goeroe)
“Mijn bevlogen collega Egon Beaart deelt mijn passie voor waardeNvol leiderschap. Onze click ontstond tijdens een interview dat hij mij afnam als onderdeel van een uitgebreid onderzoek over Persoonlijk Leiderschap. Dit heeft geresulteerd in een omvangrijk kennisdomein met veel diepgang en zinvolle uitstapjes buiten de gevestigde denkkaders. Ik kan Egon aanbevelen als specialistisch sparringpartner en 'bezinning'-prikkelend spreker. Het is een man met een missie en een duidelijke boodschap!”


Koos Groenewoud (Facility manager)
“Ik heb de laatste 5 jaar meer dan 50 evenementen bezocht met sprekers als John Kotter, Marshall Goldsmith , Professor Paul de Blot, Menno Lanting en andere. Je zou kunnen zeggen dat ik wel wat gewend ben. In dit licht gezien vind ik wat gisteren door Egon is neergezet ontzettend goed, actueel en van hoog niveau. Het heeft me geraakt. Kippenvel, feest der herkenning, inspirerend en recht uit het hart.”


Romy de Rijk (Directeur Professionals Boertien groep)
“Ik vond jou in je presentatie authentiek en transparant in je zoektocht naar dienend leiderschap. Je sprak met passie en vertrouwen over je medewerkers. Praktisch, to-the-point en uit het leven gegrepen. Mooie voorbeelden”


Rick Koster (De Presentatiegroep) “Egon heeft lef. Hij benoemt de pijnlijke situaties die hij ziet met een opgewektheid waardoor je er mee aan de slag wilt gaan. Egon is creatief, wilt altijd blijven leren en wil zijn kennis graag delen. Met Egon werken is een feest en laat je nadenken over jezelf en je organisatie.”


Cora Okel (Koninklijke Marine)
“Nogmaals bedankt voor deze geweldige Medezeggenschapsdag! Het heeft op mij een enorme indruk gemaakt, omdat je alle spijkers op z’n kop sloegen v.w.b. de onderwerpen. Het was in ieder geval alles wat deze organisatie nodig heeft om te horen en zeker ook voor mijzelf. Het gesprek met jou heeft me ook goed gedaan en is zeker een eye opener geweest.”


Ageeth Solie (Medewerker werving en selectie Defensie) “Ik wil je nog bedanken voor je super inspirerende training gisteren. Bijzondere sfeer hing er en volgens mij waren er meer mensen geïnspireerd. Je hebt mij in ieder geval geraakt.”


Maarten Fijnaut (Ondernemer) “Egon ken ik als een energieke en gepassioneerde persoon. In gesprekken en presentaties slaagt hij erin om complexe zaken duidelijk te maken voor een breed publiek. Hij schetst een levendig en compleet beeld, spreekt waardering uit voor de goede kanten en schijnt zijn licht op wat niet klopt. Hij is betrokken en denkt graag actief mee over mogelijke oplossingen.”


Philo Derks (ROC Mondriaan) “Ik heb Egon leren kennen tijdens een cursus. Zijn verhaal maakte heel veel indruk en ik heb een paar lezingen van hem bijgewoond. Hij heeft het lef om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken en zijn missie te volgen. Hij laat zien wat er gebeurt binnen grote organisaties en legt de vinger op pijnlijke plekken. Zo heeft hij een inspirerende lezing gegeven op het ROC. Herkenning, herkenning en herkenning. Want het maakt niet uit of het over defensie of een grote onderwijsorganisatie gaat. Het zijn grote logge systemen waarin je een van de vele schakels bent ongeacht je talenten en mogelijkheden. Hij zet mensen aan tot denken en dat is de eerste stap tot persoonlijk leiderschap.”


Roy van den Anker (Succesgeneration.nl) “Ik heb Egon meegemaakt tijdens een workshop voor de Business School Nederland. Met zijn lezing heeft Egon de werking van formele organisaties vanuit het menselijk perspectief op effectieve en inspirerende wijze voor het voetlicht gebracht en zijn toehoorders geïnspireerd en tot denken aangezet.”


Reinhilde van den Abbeele (Onderwijs België) “Egon Beaart ken ik als een gedreven man, die weet waarvoor hij staat én gaat! Hij heeft een eigen kijk op ‘Persoonlijk Leiderschap’ waar hij de nadruk legt op de kracht die in mensen zélf schuilt. Egon helpt mensen en organisaties meedenken over het wat en hoé, hij durft hen te confronteren met doordringende vragen, kortom een spiegel voor te houden. Tijdens het Symposium 'The Magical Tour - Medezeggenschap dag CZSK’ over de kracht van Persoonlijk Leiderschap, was ik mee getuige van zijn knappe organisatietalent en de doordringende wijze waarop hij het publiek meeneemt in zijn verhaal. “Er zit meer kracht in de mens dan hij zelf ook maar vermoedt, enkel durf en moed zijn nodig om ervoor te gaan!”


Ilse Engelshoven (Jeroen Bosch Ziekenhuis, kwaliteitsfunctionaris)
“Ik vond je presentatie gisteren inspirerend en goed! Ook je entree opdracht in tweetallen was een prima binnenkomer. Je speelt duidelijk in op de emotie en dat opent het hart en verbindt het hart en hoofd. Voor mij inspirerend.”


Anne Marie Cuvelier (Woon coöperatie)
“Ik wil je nog even laten weten dat ik echt geboeid heb zitten luisteren. Ik heb me geen minuut verveeld. Ik zag mensen om me heen ook druk schrijven. Je geeft leuke voorbeelden en filmpjes die tegelijkertijd tot nadenken stemmen.”


Donja Vocke (werkorganisatie Duivenvoorde, wijkmanager)
“TOP, emotie! Hierdoor ben ik weer een stap verder. Dank je wel.”


Aart Brerendse (Ministerie van Defensie, programmamanager)
“Prachtig, veel herkenning ook privé. Je hebt me geraakt; Goede spreker”


Lydia Lucke (Gemeente Haarlemmermeer, Functioneel applicatiebeheerder)
“Inspirerende sessie, smaakt naar meer.”


Henny Laus Goosen (accountmanager)
Dit is wat ik van je optreden vind: “je 'positieve houding', je 'uitstraling' en je 'kracht’, waarmee je tijdens de presentatie(s) mij weet te raken om het beste in mijzelf naar boven te halen en ook te blijven geloven in wat je doet. Het zet mij extra aan het denken hoe jouw V.I.P.factor® mij kan helpen met het bereiken van mijn volgende ‘level’ Persoonlijke ontwikkeling; Identiteit (visie) hebben en daarmee het kunnen Volhouden. Erg dankbaar hiervoor, Egon. Dit maakt je tot een fijn mens en voor mij een ware vriend.


DIVERSE BEOORDELINGEN ALGEMEEN:

Steven de Smet (Hoofdcommissaris Politie Gent (B)) “Ik leerde Egon kennen op een studiedag en het was duidelijk dat er een 'band' was. Maar wat het belangrijkste, voor mij is -zonder er verder op in te gaan- dat ik na onze ontmoeting een moeilijke en professionele zware periode doorgemaakt heb. Egon was een persoon die bleef aandacht hebben voor de persoon achter de moeilijkheden. In Vlaanderen spreekt men dan van 'een grote meneer.”


Maurice Parijs (RTL 7) “Met Egon heb ik een prachtige samenwerking gedaan voor een zakenprogramma bij RTL7. Egon is een visionair op het gebied van Management en leiderschap! Daarnaast een zeer warme en betrokken persoonlijkheid die een half woord nodig heeft om te voelen wie je bent en hoe het werkelijk met je gaat!”


Erik Kopp (Viceadmiraal b.d.) “Mijn samenwerking met Egon gaat terug naar de tijd dat we allebei werkten voor het Ministerie van Defensie en in het bijzonder de Koninklijke Marine. Daar heb ik Egon leren kennen als bijzonder energiek, gedreven, met een eigen mening, authentiek en out of the box. Hij beïnvloedde de mening van de leiding met argumenten en wist meerdere keren beleidswijzigingen doorgevoerd te krijgen. Bijzondere goede eigenschap was zijn vermogen te luisteren en op ontvangen informatie te reageren. Bijzonder prettig mens, een collega om goed mee samen te werken, een teamspeler.”


Frans van den Berg (Commandeur b.d.) “Project oprichting Commando Zeestrijdkrachten in kader gehele reorganisatie van Defensie in 2004 e.v. Project bestond uit ontwerpen, bouwen en effectueren van nieuwe Marine. Van een input gestuurde bureaucratische organisatie naar een output gestuurde proces ingerichte organisatie inclusief vernieuwingen en cultuurverandering. Met name in het traject van Cultuurverandering, draagvlak verwerven, motiveren van personeel heeft Egon mij als Projectdirecteur met uitstekende adviezen en praktische uitvoeringszaken terzijde gestaan. Zijn inbreng was creatief, samenbindend, praktisch en essentieel in het meekrijgen van alle personeel plus het zorgen voor samenwerkingsverbanden. Belangrijk deel van de transitie naar een succesvolle realisatie van een nieuwe organisatie is op zijn conto te schrijven. Daarnaast is hij uiterst plezierig om mee samen te werken, goudeerlijk en resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Kortom een fantastisch persoon.”


Jaap Peters (Auteur van o.a. De Intensieve menshouderij)
“Gekscherend vertelde ik Egon dat hij een 'brillenverkoper' was. Hij zet je steeds een andere bril op. Bij het leger heb je 'verbindingstroepen', dat is bij uitstek wat hij doet: hij verbindt de wereld van defensie met die van daar buiten (de maatschappij). Wordt ook 'als verkenner' naar buiten gestuurd. En zo brengt hij beroepshalve buiten naar binnen, heeft een ongelooflijk netwerk, weet alles over (persoonlijk) leiderschap en is daarom uitstekend geëquipeerd om opleidingen op dat gebied samen te stellen met zijn ruim 30 jaar ervaring. Zijn veelomvattende scriptie/boek 'Leiderschap is core business' haalde de voorpagina van de landelijke dagbladen. Dat kan natuurlijk alleen maar als je je nek durft uitsteken met heldere teksten. Dapper van Egon en van Defensie. Zo haal je buiten binnen: Egon, de organisatie-opticien, past die bril jou ook?”


Fokke Wijnstra (Finext) “Ik kom Egon bij meerdere en verschillende netwerken tegen. Dat is elke keer een groot genoegen. Ter plekke weet Egon altijd weer het verschil te maken door bescheiden en tegelijk doeltreffend een hartverwarmende 'ongemakkelijke' en daardoor juiste vraag te stellen.”


Carmen Snip (Ondernemer) “Egon heeft heel veel mensenkennis, een groot inlevingsvermogen en het hart op de juiste plaats, daarnaast is hij vakkundig en zeer ervaren. Erg fijn om mee samen te werken.”


Viola Poppe (Scholengemeenschap Terneuzen) “Ik heb Egon geïnterviewd in het kader van mijn MBA-thesis. Ik heb hem leren kennen als zeer betrokken, hulpvaardig en geïnteresseerd in de medemens. Het werd een mooi gesprek, waar ik met een fijn gevoel aan terug denk. Egon is zeer bevlogen en geeft zijn energie door aan de ander!”


Hans Lightenbarg (Koninklijke Marine) “Ik ken Egon in zijn hoedanigheid als voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschap voor de Koninklijke Marine, waarbij hij nauw betrokken is geweest bij een zeer omvangrijke reorganisatie. Egon wist met zijn uitstekende communicatieve vaardigheden mensen in alle lagen binnen de organisatie met elkaar te verbinden, waardoor de standpunten die op de verschillende niveaus speelden op een goede wijze zijn meegewogen in de uiteindelijke uitkomst van de reorganisatie. In mijn rol als vertegenwoordiger van de personeelsorganisatie van de KM heb ik gezien dat hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Daarnaast ken ik Egon van zijn initiatieven op het gebied van leidinggeven, waarbij hij steeds zoekt naar wegen om het leiderschap verder te verbeteren en ook daarin niet schuwt om ongebaande paden te betreden.”


Edith van Damme (Kinderopvang) “Het rapport ‘Leiderschap is Core business’ kijk ik nog regelmatig in. Het is voor defensie geschreven, maar toepasbaar op heel veel andere organisaties! Ik werk zelf in de kinderopvang en gebruik regelmatig citaten uit het rapport.”


Ben Bosch (Koninklijke Marine) “Ik heb samengewerkt met Egon. Hij is een prima collega die bereid is te luisteren en je te adviseren. Daarnaast heb ik Egon als een zeer collegiale, betrouwbare en loyale collega ervaren.”


Daan Fousert (Searvant Leadership Europe) “Ik ken Egon als een betrouwbaar en flexibel iemand. Goed kennisniveau. Hij weet waar hij het over heeft en is erg klantgericht. Sterk in presentatie en begeleiding. Beslist iemand die de moeite waard is om mee samen te werken.”


Guido Palm (BSN) “Tijdens onze studie hebben we samengewerkt. Zijn inspirerende manier van coachen en prettige manier van werken naar een bepaald doel is iets wat ik nog regelmatig herinner. Daar haal ik nog steeds inspiratie en motivatie uit.”


Aad Hemelrijk (Koninklijke Marine) “Met Egon heb ik samengewerkt toen ik vanuit de Opleidingen Koninklijke Marine (OKM) organisatie binnen de Koninklijke Marine, studenten voor een stageplaats moest zorgen binnen de en altijd een beroep mocht en kon doen op Egon zijn flexibiliteit, vakkennis en zijn expertise. Daarnaast viel zijn professionele houding immer positief op wat er bijdroeg dat de studenten veel van hem konden leren en er een plezierige stage konden afronden.”


Hans Couzy (Bevelhebber Landmacht b.d.) “Toen Egon Beaart werkte bij Defensie als leider van het project leiderschap, heb ik verschillende gesprekken met hem gevoerd. Zijn creatieve aanpak werd jammer genoeg niet begrepen door defensie. Toen hij begreep dat de organisatie eigenlijk geen verandering wenste, heeft hij ontslag genomen. Ik heb veel respect voor hem.”


Carel Banse (Koninklijke Luchtmacht, kolonel b.d.) “Ik heb met Egon samengewerkt bij het opzetten van het Stafbureau Leiderschap voor het Ministerie van Defensie. Hij heeft zich toen doen kennen als een kritische medewerker met grote betrokkenheid bij het personeel, leidinggevenden en de defensieorganisatie. Hij heeft met zijn gedegen onderzoek belangrijke verbeterpunten en -trajecten aangegeven, waarbij hij zich bijzonder kwetsbaar durfde op te stellen. Egon is een gedreven, kundige en meevoelende analist en coach. Hij wijst eenieder op zijn verantwoordelijkheden en ondersteunt bij het aanvaarden en uitvoeren daarvan.”


Marieka Deuzeman (Tata Steel) “Vanuit Tata Steel (toen nog Corus genaamd) heb ik in 2008-2009 deelgenomen aan de BOSNO-leergang die toen Leiderschap als thema had. Vanuit deze leergang heb ik in een team met medecursisten in de periode oktober 2008 – juni 2009 gewerkt aan een praktijkcasus van Defensie. Deze opdracht kwam voort uit de wens van Defensie om binnen Defensie meer aandacht te besteden aan de sociale aspecten van leiderschap. Egon Beaart was vanuit Defensie onze opdrachtgever voor dit onderzoek. De samenwerking met Egon heb ik als zeer inspirerend, leerzaam, professioneel en prettig ervaren. Wij hebben altijd contact gehouden. Ook in de periode dat hij bezig was met zijn onderzoek in het kader van zijn MBA-titel, hebben wij regelmatig overleg gehad.”


Dick Rochat “Ken Egon vanuit de Defensieorganisatie. Heb met hem diverse inspirerende gesprekken over leiderschap gevoerd; zowel algemeen als organisatie specifiek. Egon boeit, inspireert, creëert beweging en heeft de moed stelling te nemen.”


Onno Ruiter (Maurits Instituut) “Egon en ik hebben bij Defensie samengewerkt aan het DIB (Defensie In Beweging) project. Een project met als doel om d.m.v. persoonlijk leiderschap een cultuurverandering te realiseren. Ik heb Egon leren kennen als een bijzonder vakkundig, betrokken warm en fijn mens. Hij is bovendien zeer doelgericht en vastberaden, hij staat voor wat hij zegt en geeft niet zomaar op. Egon heeft mij geleerd wat persoonlijk leiderschap is en wat je ermee kan bereiken als je bereidt bent zelf verantwoordelijk te zijn en de leiding over jezelf te nemen. Ik ben hem hier dankbaar voor.”


Truus Warmerdam “Samen met Egon heb ik een paar jaar in een communiewerkgroep gezeten van onze parochie. Toen nog met 90 communiekantjes. Egon was de voorzitter en met groot respect voor ieders talent wist hij de groep te leiden, te sturen en te verbinden. De ouders te motiveren en te activeren en ook de pastoor te vriend te houden. Jullie snappen hoe jammer wij het vonden dat hij stopte als vrijwilliger van onze kerk, omdat hij wegens zijn werk geen tijd meer vrij kon maken, maar wij hebben wel van hem geleerd dat je met elkaar in een goede samenwerking veel tot stand kan brengen.”


Mariëlle de Bakker “Hij is een voorbeeld voor mijn kinderen die een eigen bedrijf gaan starten. Positief over anderen en de mensen stimuleren te doen waar ze goed in zijn, dan wordt het een succes.”


Hans Hoogervorst (Dirk van den Broek) “We hebben samen een project gedaan voor de BGMC CZSK, de COR van de Marine. Een groep bestaande uit allerlei disciplines binnen de Marine. We hebben samen met de groep een S.W.O.T. analyse gedaan en aan de hand hiervan een plan opgesteld voor de toekomst. We hebben dit in meerdere sessies gedaan en gezien dat de mensen met totaal verschillende achtergronden en motivaties veel dichter bij elkaar gekomen zijn. Ik heb Egon leren kennen als iemand die zeer gedreven en contentieus is en waar zeer goed mee samen te werken is.”


Hanna Bakker-de Jong (BSN) “Tijdens de afronding van zijn studie aan de Business School Nederland kreeg Egon te maken met tegenslag uit zeer onverwachte hoek. Omdat Egon staat voor integer en oprecht onderzoek vereiste dat een sterke, rechte rug. Hij heeft aangetoond daar ondubbelzinnig over te beschikken. Na zijn afstuderen hebben we intensief samengewerkt om zijn doel, het ontwikkelen van Persoonlijk Leiderschap van mensen, in de praktijk inhoud te geven. In die tijd heb ik hem leren kennen als een stevige persoonlijkheid met een missie. Een missie waar veel organisaties hun voordeel mee zouden kunnen doen als ze zijn lessen, gebaseerd op ervaring en gedegen onderzoek, in de praktijk zouden brengen.”


Armand Schreurs (Ondernemer) “Samengewerkt bij defensie. Zeer professioneel en gedreven en bovendien een erg sympathieke man (jammer dat daar geen sterren voor zijn).”


Joachim Geerdink “Visionairs, die nu wel worden gehoord en belangrijker gevonden! Simpelweg omdat de meute er niet meer omheen kan, we stappen namelijk niet meer opzij. Hiervan is Egon er één van. De manier waarop hij mensen weet te inspireren, prikkelen, informeren, motiveren en enthousiasmeren is geweldig! Na een bezoek aan één van zijn seminars en de persoonlijke ontmoeting die dit met zich meebracht voelde ik me als in een warm bad van (h)erkenning.”